flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Україні не надають значення судовій реформі, - РЄ

29 серпня 2014, 08:58

В Раді Європи висловили жаль із приводу того, що в Україні проведенню судової реформи не надається такого важливого значення, якого подібним процесам надають і в Європі, і в Раді Європи.

 

Про це директор Генерального департаменту прав людини Крістос Джакомопулос заявив під час зустрічі з в. о. Голови Верховного Суду України Валентином Барбарою, повідомляє „ЗіБ” з посиланням на ВСУ.

К.Джакомопулос підкреслив, що Рада Європи, як і раніше, готова надавати Україні посильну допомогу на її шляху до європейської інтеграції і в реформуванні судової системи. У цьому зв’язку В. Барбара зауважив, що експертна підтримка Ради Європи особливо знадобиться під час підготовки нового закону про судоустрій і статус суддів, при написанні нових процесуальних кодексів, при ініціюванні необхідних законодавчих змін.

Директор Генерального департаменту прав людини РЄ висловив жаль із приводу того, що в Україніпроведенню судової реформи не надається такого важливого значення, якого подібним процесам надають і в Європі, і в Раді Європи.

На завершення зустрічі її учасники домовилися про продовження співпраці і висловили сподівання, що в новообраній Верховній Раді знайдеться розуміння необхідності прийняття тих важливих законопроектів щодо реформування судової системи України, які вже напрацьовано й передано до законодавчого органу країни. 

Джерело: Закон і Бізнес