flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Львівський суд заборонив громадській організації проводити з'їзд юрвишів з питання обрання членів ВРЮ

27 серпня 2014, 08:44

 22 серпня ц.р. Личаківський районний суд м.Львова задовольнив заяву Андрія Бойко про забезпечення позову по справі за позовом заявника до ВГО «Рада представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ», Національному університету «Львівська політехніка», Львівському державному університету внутрішніх справ МВС України, Львівської комерційної академії про визнання незаконним та заборону делегувати своїх представників для проведення у Львівській області обласній конференції працівників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ з метою обрання делегатів на З'їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ (З'їзд), скликає ВГО «Рада представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ »; про зобов'язання утриматися від скликання і проведення З'їзду для обрання трьох членів Вищої ради юстиції (ВРЮ). Про це повідомив адвокат Олександр Білоус. 

Заява про забезпечення позову мотивовано тим, що паном Бойко оскаржується правомірність дій відповідачів щодо проведення З'їзду з питання призначення членів ВРЮ. У разі проведення обласної конференції, а також З'їзду та обрання трьох членів ВРЮ (якщо суд дійде висновку про обгрунтованість позовних вимог) виконати рішення суду буде неможливо через відсутність законного механізму відкликання обраних членів ВРЮ. 
Крім того, заявник вважає, що громадська організація, згідно з чинним законодавством України, не може виконувати організаційну функцію з формування ВРЮ. 
Задовольняючи клопотання про забезпечення позову, суд заборонив університетам здійснювати дії по висуванню своїх делегатів для проведення обласної конференції, а ВГО «Рада представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ» проводити З'їзд з питання обрання членів ВРЮ.
 
Джерело:Юридическая Практика