flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Госпсуд повернув громаді Києва земельну ділянку вартістю понад 2 млн грн

19 серпня 2014, 13:02

 Господарський суд Києва повернув столичній громаді земельну ділянку на вул. Володимирській вартістю понад 2 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури м.Києва. 

«За сприяння столичної прокуратури Господарський суд міста Києва повернув мешканцям столиці з незаконного користування земельну ділянку вартістю понад 2 млн гривень на вул. Володимирській », - йдеться в повідомленні. 
У 2004 році ділянку площею 0,14 га була надана в оренду столичному суспільству для будівництва підземного пішохідного переходу з приміщеннями торговельно-виставкового комплексу. 
Однак в ході прокурорської перевірки було встановлено, що жодних будівельних робіт на вказаній ділянці не проводилось. Крім того, було з'ясовано, що підприємство з 2009 року припинило сплачувати орендну плату. 
Незважаючи на виявлені правопорушення, прокуратурою міста Києва було заявлено позов до господарського суду з вимогою повернути земельну ділянку з незаконного користування. Суд визнав законними позовні вимоги прокуратури і задовольнив їх у повному обсязі. 
Нагадаємо, раніше Апеляційний господарський суд Києва підтримав позицію прокуратури і відмовив будівельному товариству в поновленні договору оренди.
 
Джерело: РБК-Україна