flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Миколаївські громадські працівники захотіли побачити доходи глави Центрального районного суду та його зама

19 серпня 2014, 12:56

 Представники миколаївських громадських організацій підготували інформаційний запит на ім'я голови Центрального районного суду Миколаєва Сергія Чернієнко з проханням надати копію декларації про доходи за період з 1 січня 2013 по 1 серпня 2014 року. У присутності журналістів громадські працівники зареєстрували запит, а також висловили сподівання, що Верховна Рада на найближчій сесії підтримає закон про люстрацію. Акція проходила під гаслом «Люстрація - це наш другий фронт». 

Про це повідомляє кореспондент НикВести з місця подій. 
Крім декларації про доходи, голова Всеукраїнської громадської організації «Громадський контроль» Олена Подцикіна попросила надати інформацію про середньомісячну навантаженні, а також довідку про заробітну плату Сергія Чернієнко за той же період. 
При цьому громадські працівники апелювали до статті 34-й Конституції України, статті 5-й Закону України «Про інформацію» та статті 19-й Закону України «Про доступ до публічної інформації». 
Точно такий же запит Олена Подцикіна підготувала на ім'я заступника голови Центрального районного суду Галини Подзігун. 
Перед тим, як відправитися в канцелярію суду, активістка розповіла присутнім про те, які надії покладають громадські організації Миколаєва на завтрашній розгляд законопроекту про люстрацію, підготовленого представниками «УДАРу», «Батьківщини» та «Свободи». Згідно з ним, будуть змушені залишити свої посади судді, які, по-перше, служили за часів Майдану Віктору Януковичу; по-друге, корупціонери і чиновники, які не можуть назвати джерела своїх доходів; і по-третє, співробітники та агенти КГБ, а також ті, хто раніше працював в партійних органах і комсомольських організаціях колишнього СРСР. За словами Олени Подцикіной, зміщених суддею замінити є кому: в ​​Україні близько 1,5 тисячі молодих кадрів, які не заплямували свою репутацію і пройшли підготовку за програмами Євросоюзу. 
 
Вимоги громадських працівників до суддівського корпусу 
 
В ході заходу під стіни будівлі Центрального суду стали підходити громадяни, які, так чи інакше, стикалися з корупцією та свавіллям в суддівському колі. 
Глава Миколаївської обласної «Радикальної партії Олега Ляшка» Олег Найда заявив, що підтримує ідею народного обрання і виступив проти довічного призначення суддів. 
 
Суддів пропонують призначати на 2-3 роки 
 
Учасники акції планували розмістити інформаційні матеріали прямо в холі Центрального районного суду. Галина Подзігун, виконуюча обов'язки глави відомства, заперечувати не стала, однак, попросила час, щоб ознайомитися з матеріалами активістів. Вона пообіцяла, що якщо не знайде нічого негожого, то інформацію дійсно повісять на стінах першого поверху. 
У листівках міститься інформація в підтримку люстрації, а також наводяться адреси ресурсів, користувачі яких можуть поповнювати базу даних про недобросовісних суддів України. 
Сам проект закону «Про очищення влади» міститься на сайті Верховної Ради. 
Раніше НикВести писали про те, що в Миколаєві влада не змогла за 7 років зробити рекреаційною зоною сосновий ліс в «Маяку», в якому будуються «сильні світу цього». 
Джерело: nikvesti.com