flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Близько 10% суддів Криму побажали перевестися на материкову Україну

19 серпня 2014, 12:55

 Всього 53 судді місцевих та апеляційних судів Криму попросили перевести їх на посаду суддів до судів материкової України. Про це заявили у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України. 

Так, за даними комісії, станом на 18 березня 2014 року, коли Президент Росії Володимир Путін підписав договір про приєднання Криму і Севастополя до Росії, фактична чисельність суддів загальної юрисдикції Криму і Севастополя становила 492 судді. 
"Після 18 березня 2014 в ВККСУ звернулися 53 судді місцевих та апеляційних судів Криму та м.Севастополя з заявами про переведення до інших судів. І станом на 5 серпня 2014 23 судді були переведені на посаду судді до інших судів загальної юрисдикції на території Україна. зокрема, до судів Волинської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Хмельницької, Одеської, Дніпропетровської, Полтавської, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської областей і Києва ", - зазначили в ВККСУ. 
Як склалася доля 439 суддів півострова, які не звернулися до ВККСУ з заявами про переведення в суди материкової України, в ВККСУ не повідомили. Також ВККСУ не має інформації про зміну громадянства суддями, які станом на 18 березня 2014 здійснювали повноваження на території Криму і Севастополя. 
Джерело: pravo.ua