flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя, який заборонив трьом народним депутатам користуватися будівлею Київської міськради під час «Евромайдана» отримав догану від ВККС

18 серпня 2014, 14:09

 На проведеному сьогодні засіданні, Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККС) розглянула питання про надання рекомендації для перекладу кримських суддів до іншого суду в межах п'ятирічного призначення. У підсумку, судді Окружного адміністративного суду АРК Сергій Дудін та Анатолій Радчук рекомендовані до Київського окружного адміністративного суду і Одеський окружний адміністративний суд відповідно. Суддя Окружного адміністративного суду м.Севастополя Тетяна Балась рекомендована до Окружного адміністративного суду м.Києва. 

Також на засіданні було розглянуто питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді Шевченківського районного суду м.Києва Дмитра Кравця за зверненням народного депутата України (нині Міністра юстиції України) Павла Петренка. 
Розглядаючи на початку грудня 2013 позов Київської міської ради до народних депутатів України Павлу Петренко, Валерія Карпунцова, Олег Махніцький за участю третіх осіб про визнання відсутності права, суддя Кравець задовольнив заяву представника позивача про забезпечення позову. Зокрема, цим визначенням заборонено трьом народним депутатам України і любимо іншим фізичним чи юридичним особам, крім Київської міської ради, виконавчого органу Київської міськради (КМДА) і певних або осіб, до вирішення справи по суті, будь-яким способом користуватися приміщеннями адміністративних будівель Київської міськради, виконавчого органу Київської міськради (КМДА) в тому числі приміщенням адміністративного будинку по вулиці Хрещатик, 36 в м.Києві. 
Як зазначив доповідач з даного питання член ВККС Володимир Віхров, суд апеляційної інстанції дане визначення про забезпечення позову скасував. 
На свій захист Дмитро Кравець зазначив, що під час мирних акцій протесту захоплення адміністративних будівель неприпустимий. Він негативно відповів на питання заступника голови ВККС Миколи Пінчука про те, що можливо на суддю здійснювалося якийсь тиск. «Ні, давила тільки склалася обстановка в місті Києві», - підкреслив суддя. 
У підсумку, ВККС привернула суддю до дисциплінарної відповідальності та застосувала стягнення у вигляді догани.
 
Джерело:Юридическая Практика