flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В деякі райони на сході не відправляються рішення судів

25 липня 2014, 09:27

 З 22 липня у зв'язку із загостренням суспільно-політичної ситуації на території Донецької та Луганської областей, проведенням бойових дій в зоні АТО, блокуванням шляхів проїзду до міст Донецьк та Луганськ "Укрпошта" призупиняє приймання для пересилання поштових відправлень на адресу ряду населених пунктів.

Про це ВГСУ поінформувала «Укрпошта» у повідомленні від 23.07.2014 №521-1598.

Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі ВГСУ, призупинено приймання для пересилання поштових відправлень на адресу наступних населених пунктів:

- Донецької області: Амвросіївського, Старобешівського, Шахтарського, Ясинуватського районів, міст Горлівка, Дзержинськ, Дебальцеве, Донецьк, Єнакієве, Кіровське, Макіївка, Сніжне, Торез, Харцизьк;

- Луганської області: Антрацитівського, Краснодонського, Лутугинського, Перевальського, Попаснянського, Свердловського, Слов'яносербського, Станично-Луганського районів, міст Алчевськ, Брянка, Кіровськ, Красний Луч, Лисичанськ, Луганськ, Первомайськ, Ровеньки, Рубіжне, Сєверодонецьк, Стаханів.

До інших населених пунктів і регіонів Донецької і Луганської областей станом на 22.07.2014 поштове сполучення відновлено.

У зв'язку з цим:

- копії судових рішень Вищого господарського суду України тимчасово не відправлятимуться учасникам судового процесу, що розташовані чи мешкають у зазначених регіонах;

- не відправлені судові рішення зберігатимуться у Вищому господарському суді України до поновлення УДППЗ "Укрпошта" приймання для пересилання зазначеної кореспонденції.

Звертаємо увагу на те, що на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет у розділі "Публічна інформація" розміщено перелік справ, призначених до розгляду у Вищому господарському суді України. Разом з тим, для зручності користувачів найближчим часом у розділі "Публічна інформація" також буде розміщено перелік судових справ, у яких відсутня можливість надсилання поштової кореспонденції учасникам судового процесу.

Крім того, уповноважені представники учасників судового процесу мають можливість отримати не надіслані судові рішення у Вищому господарському суді України за адресою: вул. О. Копиленка, 6, місто Київ.

Також, для доступу до судових рішень судів загальної юрисдикції відповідно до приписів Закону України "Про доступ до судових рішень" Державна судова адміністрація України забезпечує ведення Єдиного державного реєстру судових рішень. Судові рішення, внесені до Реєстру, є відкритими для безоплатного цілодобового доступу на офіційному веб-порталі судової влади України. Для реалізації права доступу до судових рішень, внесених до Реєстру, користувачу надаються можливості пошуку, перегляду, копіювання та роздрукування судових рішень або їхніх частин.

Можливість ознайомлення із судовими рішеннями Вищого господарського суду України також є на офіційному веб-сайті суду України в мережі Інтернет у розділі"Судові рішення Вищого господарського суду України".