flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НААУ пояснила, як працювати адвокатам-переселенцям

24 липня 2014, 09:06

 Адвокати, які переміщуються із Луганської та Донецької областей в інший регіон України не зобов’язані подавати заяву про внесення змін до ЄРАУ та отримувати трансферний витяг у відповідній раді адвокатів регіону, тому що в даному випадку дані щодо робочої адреси такого адвоката не змінюються.

На це вказала Національна асоціація адвокатів України стосовно питання урегулювання процесу переміщення адвокатів Луганської та Донецької областей до інших регіонів України з позиції виконання вимог Порядку ведення Єдиного реєстру адвокатів України, повідомляє «ЗіБ» з посиланням на НААУ.

Адвокат може здійснювати свою діяльність вільно та без перешкод на території всієї України незалежно від адреси робочого місця, яка вказана в записі ЄРАУ щодо такого адвоката.

У разі необхідності отримання витягу із ЄРАУ для адвокатів Луганської та Донецької областей, які були вимушені тимчасово змінити місце здійснення своєї адвокатської діяльності, відповідно до розпорядчих документів керівництва НААУ, надана можливість отримати такий витяг у раді адвокатів регіону, до території дії якої перемістився адвокат або безпосередньо в офісі секретаріату НААУ. Дійсним посвідченням витягу із ЄРАУ буде вважатися підпис голови чи уповноваженої особи із відтиском мокрої печатки ради адвокатів регіону або підпис керівника секретаріату НААУ, РАУ із відповідною печаткою.

Для спрощення процедури отримання витягів з ЄРАУ в радах адвокатів регіонів адвокатів, що переміщаються тимчасово на іншу територію, просять повідомляти про це НААУ (Координаційний центр з питань допомоги адвокатам та їх сім’ям, які переміщуються з районів проведення АТО) про своє рішення тимчасово змінити місце здійснення адвокатської діяльності.

Нагадаємо, НААУ створила Координаційний центр з питань допомоги адвокатам та їх сім’ям, які переміщуються з районів проведення АТО.