flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НААУ створила Центр допомоги адвокатам з зони АТО

24 липня 2014, 09:00

 Національна асоціація адвокатів України повідомляє про створення Координаційного центру з питань допомоги адвокатам та їх сім’ям, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції (Донецької та Луганської областей). Центр приймає звернення від адвокатів, які змушені залишити райони проведення АТО.

Як повідомили «ЗіБ» у НААУ, основним завданням центру є координація дій між регіональними органами адвокатського самоврядування та адвокатами, які залишили місце свого постійного проживання, а також адвокатами з інших регіонів України, готовими допомогти колегам.

Для оперативної обробки інформації та координації дій, адвокатів, які потребують допомоги, просять  звертатися за телефоном секретаріату Ради адвокатів України (секретаріату Національної асоціації адвокатів України) (044) 392-73-71,або надсилати свої заяви (із зазначенням ПІБ, з якого регіону адвокат, яку саме допомогу потребує, контакти для зворотного зв’язку тощо) на електронну адресу відповідальної особи секретаріату   o.yushchenko@unba.org.ua – Олена Ющенко.

Також   НААУ закликає та звертається з проханням до усіх небайдужих адвокатів, адвокатських бюро та об’єднань зі всієї України не лишатися осторонь проблем колег зі східних регіонів України, долучитися і сприяти їм у наданні необхідної допомоги із забезпечення житлом, працевлаштування (можливості залучення до роботи з клієнтами, забезпечення справами) тощо. Всю інформацію про можливість допомогти просять направляти до Центру.

В рамках даного проекту Голова НААУ в терміновому порядку звертається до Міністра юстиції України з проханням щодо роботи Координаційного центру з надання правової допомоги таким чином, аби адвокати, які надають безоплатну правову допомогу, і перемістились в інший регіон в першочерговому порядку отримували роботу від Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Також буде звернено увагу на необхідність погашення в першочерговому порядку заборгованості таким адвокатам за їх роботу, якщо така є.

Нагадаємо, вчора голова Ради адвокатів м. Києва заявила, що адвокатів-переселенців включатимуть до тимчасового Реєстру адвокатів столиці.