flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВГСУ підготував проект постанови про кредитні спори

23 липня 2014, 14:30

 Першою судовою палатою Вищого господарського суду завершено роботу над проектом постанови пленуму "Про деякі питання практики вирішення спорів, що виникають з кредитних договорів", який неодноразово узгоджувався з банками та банківськими асоціаціями, а також пройшов узгодження з Верховним Судом України.

Про це заявив суддя ВГСУ Олександр Кот під час зустрічі представників Суду та Європейської Бізнес Асоціації, повідомляє «ЗіБ» з посиланням на ВГСУ. За словами судді, на порядку денному зараз знаходиться ряд проектів постанов, серед яких і постанова стосовно питань регламентування кредитних відносин.

Під час зустрічі учасники обговорили окремі питання господарського судочинства у банківській сфері. Зокрема, приділено увагу питанням: звернення стягнення на майнові права, що є предметом застави; реалізації заставного майна під час процедури розпорядження майном боржника, як гарантії захисту інтересів банківських установ; звернення стягнення на предмет іпотеки у разі зміни адреси об'єкта нерухомості тощо.

Судді в свою чергу рекомендували банкам більш відповідально ставитися до оформлення і оцінки майна, що передається в заставу/іпотеку.