flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апарату суду можуть залишитись без зарплат

23 липня 2014, 14:27

 Суттєве погіршення матеріального становище працівників апарату судів стане можливим у разі схвалення парламентом змін до Державного бюджету на 2014 рік, яким передбачено скорочення на 123, 8 млн грн. обсягів бюджетних призначень судам та установам судової влади.

На цьому акцентують увагу Рада суддів України та Державна судова адміністрація України, які звернулись до комітетів ВР з питань бюджету та з питань верховенства права та правосуддя щодо проекту змін до бюджету на 2014 рік.

У листі вказано, що у 2014 р. потреба в коштах на виплату суддівської винагороди та зарплати працівникам апаратів суду задоволена бюджетними призначенням на 66, 2 %. Оскільки суддівська винагорода є законодавчо захищеною і виплачується в повному обсязі із єдиного для суддів і працівників апарату фонду оплати праці, тонаслідком дефіциту бюджетних призначень є реальне зниження рівня оплати праці працівників апарату.

В разі скорочення асигнувань на суму, запропоновану в проекті змін до держбюджету, середня зарплата працівників апарату складатиме 1924 грн.

ДСАУ і РАУ просять врахувати цю позицію при розгляді змін до Закону про держбюджету на 2014 р.

Нагадаємо, напередодні Кабмін зареєстрував законопроект №4308а про внесення змін до держбюджету на 2014 р., яким, зокрема, передбачено скоротити видатки на забезпечення діяльності органів судової влади, виходячи з того, що у ІІ півріччі 2014 року обсяг видатків не повинен перевищувати більш ніж на 2 % касові видатки І півріччя.

Раніше, ДСАУ і РАУ звертались до А.Яценюка з проханням не допустити скорочення видатків, встановлених судах, оскільки через необхідність виплачувати суддівську винагороду новим суддям не вистачає грошей на зарплату працівників апарату.

З листами можна ознайомитись за посиланням.