flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЄС допоможе Україні реформувати силовиків та суди

23 липня 2014, 09:12

 Рада ЄС ухвалила рішення про направлення до України цивільної місії для здійснення допомоги в реформуванні поліцейських сил та судівської системи у рамках спільної політики оборони і безпеки ЄС. Про це йдеться у заяві, розповсюдженій прес-службою Ради ЄС.

У тексті йдеться, що мова йде про цивільну місію, яка не матиме прав виконавчих органів та на застосування сили. Спостерігачі сконцентруються на розробці стратегії безпеки, що сприятиме швидшому запровадженню реформ та координації з ЄС та іншими міжнародними партнерами України.

"Українська влада обрала шлях реформування сектору громадянської безпеки та звернулася за підтримкою до ЄС. Європейський Союз направить місію для допомоги Україні у цій реформі, включаючи питання поліції та верховенства права. Місія здійснюватиме стратегічне консультування для створення ефективних, стабільних та прозорих органів безпеки, які сприятимуть верховенству права, що є благом для всіх громадян України", – заявила верховний комісар ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон.

Як повідомлялося, 21 липня в Адміністрації президента анонсували створення Національної ради реформ.

Також нагадаємо, що за інформацією голови Верховного суду України люстрація після Майдану не торкнулася80% керівників судів.

Джерело: tyzhden.ua
22.07.2014