flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Arzinger захистила українську авіакомпанію в німецькому суді

23 липня 2014, 09:05

 Авіакомпанія "Роза Вітрів" остаточно виграла судовий процес, який тривав 4 роки. У всіх інстанціях процес супроводжував адвокат, старший партнер Адвокатського об'єднання Arzinger Вольфрам Ребок.

У 2010 році "Роза Вітрів" подала позов до відповідача, зареєстрованого в Німеччині, з вимогою оплатити надані послуги. Аргументи захисту полягали в тому, що відповідач не може бути відповідачем у справі, а оспорювана сума гарантії (мінімальний оборот) не є предметом договору. Окрім того, захист вказував, що програма польотів була виконана неналежним чином, і що позивач не мав дозволу німецького органу з контролю повітряного  сполучення.

Позивач успішно спростував всі аргументи відповідача і у першій інстанції позивачу була присуджена майже вся сума, заявлена ​до стягнення, в розмірі 427 000,00 євро, повідомили "ЗіБ" у прес-службі Arzinger. 

Однак відповідач подав апеляцію. Після  чого позивач подав зустрічну апеляцію і заявив до стягнення суму відсотків, у присудженні якій було відмовлено судом першої інстанції. Апеляція відповідача була відхилена, в той час як зустрічна апеляція позивача була задоволена. На момент останнього усного засідання сума відсотків склала 70.000 євро. Таким чином, позивач "Роза Вітрів" одержить виплату в розмірі близько 500 000,00 євро.