flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Конституційного Суду обговорив з італійськими колегами конституційність кримського референдуму

22 липня 2014, 14:05

 Голова Постійної комісії КСУ з міжнародних зв'язків Станіслав Шевчук взяв участь у ознайомчому візиті до Касаційного Суд Італійської Республіки в складі делегації Верховного Суду України. Про це повідомляє прес-служба КСУ. 

Під час візиту учасники делегації ВИВЧЕННЯМ підходи, техніку і методи Касаційного Суду Італійської Республіки, спрямованих на забезпечення стабільності та єдності судової практики в межах всієї судової системи і ролі в цьому процесі Вищої Касаційного Суду Італійської Республіки. Окрему увагу було приділено вирішенню питань юрисдикційних конфліктів і взаємодії між різними юрисдикціями в рамках національної судової системи. 
Станіслав Шевчук зустрівся з членом Президії Конституційного Суду Італійської Республіки, суддею Конституційного Суду Італійської Республіки - доктором Маріо Мореллі, в ході якої було обговорено низку важливих питань двостороннього співробітництва між Конституційним Судом України та Судом Італійської Республіки. 
Окрему увагу італійських колег привернули рішення Конституційного Суду України у справах про страти, про проведення місцевого референдуму в Автономній Республіці Крим та щодо відповідності Конституції України (конституційності) Постанови Верховної Ради Автономної Республіки Крим «Про Декларації про незалежність Автономної Республіки Крим та міста Севастополя». 
Сторони домовилися про необхідність поглиблення двосторонніх контактів, налагодження обмінів інформацією, організації спільних колоквіумів і семінарів. Співрозмовники висловили намір розглянути можливість укладення меморандуму про співпрацю з метою визначення принципів, форм і напрямів подальшої співпраці.
 
Джерело : Юридична практика