flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд підтвердив законність роботи санаційного "Родовід Банку"

22 липня 2014, 14:04

 Окружний адмінсуд Києва 21 липня підтвердив законність роботи санаційного "Родовід Банку". Про це повідомляє інформаційний проект FinMaidan. 

Позивач - ВГО "Фінансова грамота України" - має намір оскаржити рішення суду в апеляції після отримання тексту рішення суду з його аргументацією. Юристи не бачать порушень в наявності у Родовід Банку ліцензії санаційного установи, а сам банк вбачає корисливі мотиви в подачі проти нього позову, оскільки глава ВГО "Фінансова грамота України" Михайло Стрельников заборгував банку близько 1 млн грн. 
Окружний адміністративний суд Києва вчора відмовив у задоволенні позову Всеукраїнської громадської організації "Фінансова грамота України" до Національного банку. Організація вимагала визнати протиправною бездіяльність НБУ, який не привів свої документи у відповідність до вимог законодавства України. "Фінансова грамота України" вважає, що регулятор проігнорував норми закону "Про банки і банківську діяльність", прийнявши постанову № 471/2011 "Про затвердження Положення про порядок реєстрації, видачі ліцензії, регулювання діяльності санаційного банку та нагляду за ним". 
Керівник організації Михайло Стрельников вимагав також визнати недійсним сама постанова № 471 як таке, що "не відповідає правовому акту вищої юридичної сили, а саме закону" Про банки і банківську діяльність ", а також зобов'язати Нацбанк розглянути питання про відкликання ліцензії у санаційної установи - Родовід банку. 
Формальною підставою для подачі позову стала заява одного з клієнтів Родовід Банку, який 25 липня 2007 став його позичальником. Клієнт просив надати роз'яснення щодо правового обгрунтування діяльності ПАТ "Родовід Банк" як санаційного банку. "Позивач після проведення дослідження та аналізу чинного законодавства з'ясував, що в даний час існування санаційного банку законодавчо не врегульовано, а значить, такий банк діє в порушення вимог норм чинного законодавства і не може продовжувати свою діяльність", - зазначено в позові.
 
Джерело:РБК-Украина