flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів адмінсудів направить Президенту звернення щодо втручання держорганів у діяльність адмінсудів

22 липня 2014, 09:54

 Рада суддів адміністративних судів затвердила план роботи на друге півріччя 2014 року і обговорила низку актуальних питань. Про це повідомляє прес-служба Вищого адмінімтсратівного суду України. 

Рада суддів адміністративних судів України від 18 липня прийняв рішення про направлення звернення до Президента України щодо втручання державних органів і громадських організацій в діяльність адміністративних судів, тиску на суддів, цілеспрямованих спроб політизації і руйнації судової системи. 
При розгляді чергового питання порядку денного Рада суддів адмінсудів обговорив ситуацію, що склалася в адміністративних судах з обранням суддів на посаду безстроково. Голова РСАС України Микола Кобилянський назвав кількість суддів, термін повноважень яких закінчився. У зв'язку з цим вони не можуть здійснювати правосуддя, таким чином зростає навантаження на їхніх колег у судах. Прийнято рішення про направлення звернення до Голови Верховної Ради України за рішенням проблемної ситуації. 
Також під час засідання Рада суддів затвердив орієнтовний план роботи Ради суддів адміністративних судів України на друге півріччя 2014 року, а також внесла зміни до Методичних роз'яснення щодо застосування Класифікатора категорій адміністративних справ.
Джерело:Юридическая Практика