flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Адвокати допускають помилки при складанні запитів, - О.Сотник

22 липня 2014, 09:53

 Асоціація правників України провела черговий, уже п’ятий за рахунком захід, присвячений захисту професійних прав адвокатів та розгляду актуальної практики органів адвокатського самоврядування.

Цього разу приводом для зустрічі адвокатів став круглий стіл Відділення  АПУ в Дніпропетровській області «Проблеми професійного захисту прав адвокатів та практика адвокатського самоврядування». Участь у заході також взяли участь і правники із сусідніх міст – Запоріжжя та Луганська, загалом близько півсотні учасників, повідомляє „ЗіБ” з посиланням на АПУ.

Виступаючи на відкритті заходу, Президент АПУ Денис Бугай вказав на важливість активної участі правників у захисті своїх прав та участі у творенні державної політики. У якості прикладу він нагадав нещодавні призначення колег-адвокатів на важливі державні посади та розповів про кандидатури, які наразі підтримує Асоціація правників України.

Надзвичайно змістовну доповідь представив голова Ради адвокатів Дніпропетровської області Юрій Сиротенко. За його словами, органи адвокатського самоврядування мають працювати  на забезпечення захисту професійних прав та гарантій адвокатів. Так, наразі вже було складено 11 протоколів по відмовам на надання відповідей на адвокатські запити, по чотирьом з них винних посадовців було притягнуто до адміністративної відповідальності.

Практика, звичайно, не вражає цифрами. Однак, на  думку члена Правління АПУ Олени Сотник, яка займає посаду члена Ради адвокатів міста Києва, адвокати часто-густо самі роблять помилки або неналежним чином складають адвокатські запити, що перешкоджає захисту їх прав. Саме тому наразі є необхідність не лише роз’яснення законодавства посадовим особам, але й підвищення кваліфікації самими адвокатами.

Своїм досвідом та практико роботи з колегами поділився також і голова Виборчої комісії АПУ, представник Дніпропетровської області у ВКДКА Сергій Жуков. Про плани роботи у складі Вищої ради юстиції розповів Віце-президент Асоціації правників України, член ВРЮ Олексій Резніков.