flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Для адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, розробляється серія методичних рекомендацій

18 липня 2014, 14:30

 Для посилення обміну кращим досвідом між адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, Координаційний центр за підтримки Українського фонду правової допомоги, Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу ініціювали розробку і видання серії методичних рекомендацій. Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України. 

Як повідомляється, метою даної ініціативи є задоволення потреб адвокатів у детальних посібниках з питань, що стосуються сфери діяльності захисника при наданні юридичної допомоги та для розвитку стандартів якості надання безоплатної правової допомоги. 
Авторами методичних рекомендацій є самі адвокати, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Текст кожного видання серії обговорюється на тренінгах для адвокатів-тренерів / модераторів обміну досвідом між адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, а також при проведенні ними каскадних тренінгів в усіх регіонах України для адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі за контрактом . Після всіх обговорень тексти також рецензуються провідними практиками та вченими у сфері кримінального процесу, багаторазово допрацьовуються, залишаючись при цьому відкритими для подальшого вдосконалення. 
Зараз видано збірники методичних рекомендацій за двома темами: «Дії захисника при затриманні особи за підозрою у вчиненні кримінального злочину» і «Дії захисника при вирішенні питання про обрання, продовження, скасування або зміну запобіжного заходу», і ще три проекти методичних рекомендацій знаходяться на стадії обговорення: «Дії захисника з оскарження дій рішень та бездіяльності прокурора, слідчого, слідчого судді», «Дії захисника у кримінальному провадженні при перегляді судових рішень», «Дії захисника з окремих питань застосування заходів забезпечення кримінального провадження». Всього планується розробити і видати 15 збірок методичних рекомендацій для адвокатів.
 
Джерело:Юридическая Практика