flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Українських суддів похвалили за роботу на виборах

18 липня 2014, 14:26

 Суди розглядали подані для вирішення виборчі скарги та звернення невідкладно та уважно, дотримувались дводенного строку для їх розгляду, а також надавали заявникам достатні можливості для обґрунтування їхніх вимог та приділяли особливу увагу аргументам ЦВК, витребували додаткові документи від ЦВК для прийняття рішення із відповідного питання.

Такі схвальні відгуки про роботу судів надано в Остаточному звіті Місії зі спостереження за позачерговими виборами Президента України 2014 року Бюро з демократичних інституцій та прав людини ОБСЄ, повідомляє «ЗіБ» з посиланням на ВАСУ.

У Звіті зазначено, що Вищий адміністративний суд відмовився розглядати два подання щодо оскарження рішення парламенту про призначення виконуючого обов’язки Президента та проведення виборів 25 травня, оскільки вони стосуються конституційних питань, які не належать до юрисдикції суду.

У документі спостерігачі також звертають увагу на зміни у законодавстві України щодо судової системи, звільнення суддів Конституційного Суду України та Закон «Про відновлення довіри до судової влади в Україні».

Крім того, спостерігачі рекомендують спростити порядок оскарження та заохочують розробку бланка скарги, який міг би допомогти забезпечити розуміння скаржниками, які документи потрібні для подання скарги до виборчої комісії або до суду, а також роз’яснити скаржникам, куди звертатися зі скаргою.