flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На 12 серпня перенесено розгляд справи про загибель студента І. Індила

11 липня 2014, 13:55

 Деснянський районний суд міста Києва переніс розгляд справи про загибель студента Ігоря Індила в Шевченківському райуправлінні міліції. Про це повідомила суддя Ірина Дігтяр. 

"У розгляді справи оголошується перерва до 10 годин 12 серпня", - сказала суддя. 
Нагадаємо, сьогодні на судовому засіданні І.Дігтяр зачитала висновки повторної судмедекспертизи, яка встановила, що черепно-мозкова травма, яка призвела до смерті І. Індила, не могла утворитися при падінні з лавки в ізоляторі Шевченківського райуправління міліції. 
Як повідомлялося, наприкінці листопада 2013 Деснянський райсуд Києва призначив повторну комісійну комплексну судово-медичну експертизу у справі І. Індило. 
За рішенням суду фахівці Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи повинні досліджувати механізм утворення тілесних ушкоджень у Ігоря Індила. 
Однак дільничному С.Приходько, який доставив студента до райвідділу, а також інспектору чергової частини С.Коваленком були пред'явлені звинувачення в перевищенні повноважень і службової недбалості. 
У грудні 2011 року С.Коваленком амністували, а С. Приходько в січні 2012 року засудили до п'яти років позбавлення волі з відстрочкою відбування покарання на два роки. 
Як відомо, в 2013 році апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури Києва та повернув кримінальну справу за фактом загибелі Ігоря Індила на новий судовий розгляд.