flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження щодо екс-заступника Міністра юстиції України

11 липня 2014, 09:01

 Генеральна прокуратура України зареєструвала кримінальне провадження щодо колишнього заступника Міністра юстиції України (2011 рік) за фактом зловживання владою або службовим становищем, що призвело до ненадходження до Державного бюджету України майже 2 млн грн плати за надання адміністративних послуг. Про це повідомляє прес-служба ГПУ. 

За інформацією Головного управління захисту прав і свобод громадян, інтересів держави, нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією Генпрокуратури, зазначеною посадовою особою був підписаний наказ, яким встановлювалася плата за пошук у Єдиній базі даних про підприємства , щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство та видачу про це витягу. Надалі кошти, отримані за ці послуги, направлялися в ДП «Інформаційний центр». 
Разом з тим, варто зазначити, що відповідно до законодавства, накази міністерства з зазначених питань підписує міністр як керівник, а отже заступник міністра підписав зазначений наказ з перевищенням наданих йому повноважень. 
Крім цього, плата за надання адмінпослуг здійснюється в розмірі та порядку, визначених законодавчими актами і, тільки у випадку, коли це не передбачено законодавчими актами - актами Кабінету Міністрів України. А отримані кошти відносяться до доходів Державного бюджету України. 
Отже, в результаті видання незаконного наказу, протягом 2011-2012 років до Державного бюджету України не надійшли кошти в сумі майже 2 млн грн. 
Відомості про зазначений кримінальну правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Триває досудове розслідування.
 
Джерело:Юридическая Практика