flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пленум ВГСУ змінив секретаря

11 липня 2014, 08:57

 Нещодавно обраний голова ВГСУ Богдан Львов сьогодні склав з себе повноваження секретаря Пленуму Вищого господарського суду України, які він виконував до цього часу. Новим секретарем обрано суддю другої палати ВГСУ Ларису Рогач.

Під час засідання Пленуму ВГСУ судді також домовились про співпрацю при підготовці наступних постанов з суддями Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ і Вищого адміністративного суду України, очільники яких також були присутні на засіданні Пленуму.

Зокрема, працювати у робочих групах ВССУ запросив колег Голова суду Борис Гулько, який навіть вручив очільнику ВГСУ план роботи на цей рік. Цілком можливо, що всі три вищі суди вже найближчим часом підготують спільну постанову, яка вирішуватиме питання застосування права у тих сферах, повноваження у яких перетинаються між юрисдикціями. Разом з тим, як зазначили учасники Пленуму, для вирішення проблемних питань необхідні і законодавчі зміни.

В той же час на переконання голови ВГСУ для вдосконалення системи судочинства необхідно і щоб самі судді переосмислили свою роботу. Як відзначив Б.Львов, деякі судові рішення у нього викликають подив і за таких обставин цілком зрозумілим є обурення сторін. Після того як удосконалять свою роботу судді, зазначив очільник суду, і держава, напевне, змінить своє ставлення до судової системи.

Закон і Бізнес