flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Генпрокуратура повернеться до розгляду всіх незаконно закритих справ, - В.Ярема

10 липня 2014, 11:36

 Генеральна прокуратура України повернеться до всіх незаконно закритим справах, в тому числі і до вбивства Георгія Гонгадзе. Про це заявив Генеральний прокурор України Віталій Ярема під час брифінгу, який відбувся 9 липня цього року. 

Відповідаючи на запитання журналіста щодо розслідування кримінальної справи про вбивство Георгія Гонгадзе і його замовників, Віталій Ярема повідомив, що зараз всі ці справи вивчаються для того, щоб відновити в них слідство. 
«Однозначно ми повертаємося до всіх тих справах, які були незаконно закриті, в тому числі і щодо вбивства Георгія Гонгадзе», - зазначив він. 
Також Віталій Ярема зазначив, що за першочерговими свідченнями Олексія Пукача, до цього злочину були причетні вищі посадові особи держави, тому на сьогодні вживаються всі заходи для розкриття цього вбивства і встановлення винних осіб. 
«Я вивчаю ці всі справи, проводжу наради зі своїми заступниками для того, щоб відновити слідство і притягти до відповідальності осіб, причетних до скоєння цього тяжкого злочину», - поінформував він. 
Як раніше повідомляла "ЮП", 9 липня ц.р., в Апеляційному суді Києва продовжився розгляд апеляційної скарги Олексія Пукача. Державне обвинувачення підтримує Генеральна прокуратура України.