flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мін'юст посилив контроль за наданням нотаріальних послуг

10 липня 2014, 09:13

 Міністр юстиції України Павло Птеренко підписав наказ «Про забезпечення організації доступності населення до нотаріальних послуг та поліпшення роботи з надання таких послуг». Про це повідомляє прес-служба відомства. 

Наказом, зокрема передбачено створення умов належного забезпечення нотаріальними послугами українців. Посилюється контроль за якістю та доступністю надання послуг державними нотаріальними конторами, в тому числі в сільській місцевості. 
Також починають свою роботу виїзні громадські приймальні територіальних органів Міністерства юстиції для надання юридичної допомоги і консультацій. Для цього будуть залучатися державні та приватні нотаріуси. 
Крім того, передбачено створення територіальними органами Мін'юсту «гарячих ліній» з питань організації роботи та діяльності державних нотаріальних контор і приватних нотаріусів. Консультації надаватимуться електронною поштою в режимі «питання - відповідь», а роз'яснення та зразки документів публікуватися на офіційних сайтах територіальних органів Міністерства юстиції України.