flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За вбивство матері, дружини та двох малолітніх дітей у районі «Академічному» суд призначив чоловіку довічне ув’язнення

27 квітня 2021, 12:50

Сьогодні 27 квітня у Вінницькому міському суді Вінницької області відбулось судове засідання, де було проголошено вирок чоловіку, який 31 грудня 2018 року вбив молотком свою родину ( двох малолітніх дітей, матір та дружину).

Чоловік обвинувачується у скоєнні злочину, передбаченого п.1, п. 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України  

У судових засіданнях обвинувачений переконував суддів, що він на момент вчинення вбивства не усвідомлював своїх дій. Проведені амбулаторна та стаціонарна психолого-психіатричні експертизи засвідчили, що свої дії він усвідомлював та є осудним.

За результатами повного та всебічного судового розгляду суд визнав винним чоловіка, призначив йому довічне позбавлення волі та стягнув з обвинуваченого по 1 500 000 гривень моральної шкоди потерпілим, по 17 200 гривень за правову допомогу та 194 222 гривні на користь державі за судові витрати.

Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

Із вироком можна ознайомитися у ЄДРСР

Довідково: 

п.1 ч.2 ст. 115 ККУ - Умисне вбивство двох або більше осіб;

п.2 ч. 2 ст. 115 ККУ - Умисне вбивство малолітньої дитини або жінки, яка завідомо для винного перебувала у стані вагітності

(карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна у випадку, передбаченому пунктом 6 частини другої цієї статті).

                                                                                        Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області