flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок чоловікові, який надав неправдиві відомості відносно підготовки вибуху власної квартири

08 квітня 2021, 17:53

У Вінницькому міському суді Вінницької області було проголошено вирок чоловікові за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). 

З матеріалів кримінального провадження стало відомо, що останній посварився зі своїм сусідом, у результаті чого між ними виникла бійка. Дружина обвинуваченого з даного приводу зателефонувала на лінію «102» та викликала працівників поліції. Чоловік вважав, що правоохоронці довго не їхали та, аби пришвидшити їх приїзд він умисно здійснив екстрений виклик на спеціальну лінію «102» та повідомив завідомо неправдиві відомості про підготовку вибуху квартири.

Обвинувачений повністю визнав свою вину, щиро розкаявся, дав показання, які відповідають обставинам, викладеним в обвинувальному акті  та повідомив суду, що зробив для себе відповідні висновки. Просив не позбавляти його волі. 

Дослідивши матеріали даного кримінального провадження, суд взяв до уваги те, що обвинувачений, раніше не судимий, за місцем проживання характеризується позитивно. Суд визначив щире каяття чоловіка, як обставину, що пом’якшує покарання, а присутність малолітньої дитини під час скоєння злочину, як таку, що обтяжує.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, суд призначив чоловіку покарання у виді 2 років позбавлення волі за вчинення вказаного злочину. Відповідно до ст. 75 КК України, суд  звільнив обвинуваченого від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку терміном 3 роки не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов’язки п. п. 1,2 ч. 1 ст. 76 КК України.

Довідково:

ст. 75 КК України – звільнення від відбування покарання з випробуванням.

п. 1 ч. 1 ст. 76 КК України – періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

п. 2 ч. 1 ст. 76 КК України – повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

 

Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

Із вироком можна ознайомитися у ЄДРСР

 

Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області