flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Окружний адмінсуд Києва скасував обрання ще трьох членів Вищої ради юстиції, – нардеп

29 травня 2014, 11:21

 

Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправним та скасував рішення З’їзду представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ про обрання трьох членів Вищої ради юстиції.

Про це повідомляє прес-служба народного депутата Романа Стаднійчука, за позовом якого відбулося слухання.

«Суд постановив, що Міністерство освіти та науки не мало повноважень скликати, організовувати та проводити даний з’їзд. Також Окружний адмінсуд Києва визнав відсутність повноважень члена ВРЮ у Андрія Бойка, Оксани Капліної, а також судді Апеляційного суду Закарпатської області Ганни Фазікош, що були обрані на цьому з’їзді», – наголосив депутат.

За його словами, з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ був не лише скликаний у нелегітимний спосіб, але й голосування на ньому відбулося з порушеннями процедури – ніхто з так званих членів ВРЮ не набрав голосів, потрібних для ухвалення даного рішення.

«Андрій Бойко, Оксана Капліна та Ганна Фазікош, які склали присягу членів ВРЮ, не мають права обіймати цю посаду, оскільки їх обрали з суттєвими грубими порушеннями чинного законодавства», – резюмував Роман Стаднійчук.

Як відомо, нещодавно Окружний адмінсуд Києва також визнав недійсним рішення з’їзду адвокатів про обрання Олексія Резнікова, Павла Гречківського та Сергій Балаца членами Вищої ради юстиції.

Повідомляє ЗіК