flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід хлопцю, який підозрюється у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула людина

26 лютого 2021, 18:34

До Вінницького міського суду Вінницької області надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою, стосовно 24-річного водія, якого підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Під час судового розгляду, прокурор мотивувала дане клопотання тим, що 20 лютого водій, в якого немає водійського посвідчення та навиків водіння, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем, виїхав за межі проїзної частини дороги, де допустив наїзд на металевий відбійник, після чого не зменшуючи швидкість, виїхав на зустрічну смугу, де допустив зіткнення з автобусом «Neoplan» . Внаслідок цього пасажир авто, яким керував підозрюваний від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці.

В свою чергу, захисник заперечив щодо задоволення вказаного клопотання та просив суд застосувати більш м’який запобіжний захід. Підозрюваний підтримав думку свого захисника.

За результатами судового розгляду, усесторонньо дослідивши матеріали клопотання, надані докази, проаналізувавши думки учасників кримінального провадження, слідчий суддя ухвалив застосувати до 24-річного молодика запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів.

Наразі тривають слідчі дії.                                        

Довідково: ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого).

.

Важливо: ч. 1 ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України – особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку.

 Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області