flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУД ЗАСТОСУВАВ ЗАПОБІЖНІ ЗАХОДИ ДО ПІДОЗРЮВАНИХ У КРАДІЖЦІ КОШТОВНОСТЕЙ

20 жовтня 2020, 17:30

Вінницький міський суд Вінницької області 19 жовтня розглянув клопотання щодо трьох підозрюваних у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3   ст. 185   Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). За версією слідства, чоловіки проникли у приватний будинок жителя одного з сіл Вінницького району і викрали золоті та срібні вироби. Таким чином, завдали матеріальної шкоди потерпілому на загальну суму понад 150 тис. грн.

Під час судових розглядів сторона обвинувачення не обґрунтувала підстави для обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою підозрюваним особам. Суд встановив, що чоловіки мають стійкі соціальні зв’язки, постійні місця проживання, працюють, тому ризики переховування від органів досудового розслідування та суду відсутні.

За результатами судових розглядів суд застосував до підозрюваних запобіжний захід у виді домашнього арешту у нічний час (з 22:00 до 06:00 год. ранку) на період досудового розслідування. Разом з тим, на чоловіків покладено обов’язки, передбачені ст. 194 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі тривають слідчі дії.

Довідково: Європейський суд з прав людини у рішенні від 12 лютого 2015 року по справі «Подвезько проти України» зазначив, що ризик переховування обвинуваченого не може оцінюватися виключно на підставі ступеня тяжкості можливого покарання. Він має оцінюватися з урахуванням ряду інших відповідних факторів, які можуть або підтвердити існування небезпеки переховування, або довести, що така можливість є настільки незначною, що може не виправдати досудове тримання під вартою.

Важливо: Ч. 1   ст. 17   Кримінального процесуального кодексу України – особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

                                                                                                               Пресслужба Вінницького міського суду

Вінницької області