flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Вінницькому міському суді відбулось комісійне обстеження приміщення суду, перед початком роботи судової охорони

14 листопада 2019, 12:03

 

До початку повноцінного функціонування новоствореного підрозділу Служби судової охорони, відбулось комісійне обстеження приміщення Вінницького міського суду Вінницької області, за участі керівника апарату суду Нелі Гудемчук, її заступника Руслани Федорової, начальника відділу служби судових розпорядників та матеріально-господарського забезпечення Євгенія Карасьова, начальника штабу з організації служби конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних, майора Олексія Дітковського та представників Територіального управління Служби судової охорони у Вінницькій області, зокрема, начальника відділу забезпечення безпеки учасників судового процесу, полковника Валентина Мазура, начальника відділу охорони об’єктів судів, органів та установ системи правосуддя, підполковника  Руслана Петрунько.

Комісія оглянула 14 кримінальних залів судових засідань, зокрема перевіряли рівень забезпечення необхідними інженерно-технічними засобами охорони, зв’язком, тривожними кнопками, сигналізацією, інвентарем (меблями), скляними загородженнями за європейським стандартом, де утримують підсудних.

Варто зазначити, що члени комісії практично перевіряли справність технічних засобів охорони суду. Наприклад, натиснувши в залі судового засідання на тривожну кнопку, одразу, в межах хвилини, до зали, з перевіркою, зайшли військовослужбовці з посту охорони.

За результатами проведеної спільної роботи були підписані відповідні акти комісійних обстежень.

Довідково:

Служба судової охорони – державний орган, що через свої підрозділи підтримує громадський порядок у суді; запобігає проявам неповаги до суду та припиняє такі прояви; охороняє приміщення й інше майно судів, органи судової влади; забезпечує державний захист суддів, працівників апаратів судів та їхніх родин, а також гарантує безпеку учасників судового процесу (ст. 160 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»).

 

 

 

 

 

 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.