flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа стосовно начальника управління у справах національностей та релігії

13 листопада 2019, 16:51

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області 13 листопада 2019 року розглянув заяву адвоката в інтересах начальника управління у справах національностей та релігій про відвід слідчої від участі в досудовому розслідуванні кримінального провадження, що відкрито стосовно нього (чиновник підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 (самоправство) Кримінального кодексу України).

Під час судового засідання адвокат мотивувала заяву про відвід тим, що у поліції зареєстровано заяву – повідомлення від 13 осіб, у якій йдеться про упереджене ставлення до підозрюваного та відкриття стосовно слідчої кримінального провадження з цього приводу. Підозрюваний чиновник підтримав вимоги заяви свого захисника.

В свою чергу слідча суду зазначила, що досудове розслідування в даному кримінальному провадженні здійснюється відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України.

Заслухавши думку заявника, адвоката, слідчого, суд дійшов висновку, що окрім власних міркувань та припущень, у заяві відсутні будь-які докази, які б підтвердили упередженість та необ’єктивність слідчої при проведенні досудового розслідування у даному кримінальному провадженні. На думку суду, у заяві не доведено дані обставини та не обґрунтовано ці сумніви.

Як перевірено слідчим суддею, слідчою в ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження проводяться всі необхідні слідчі дії для неупередженого дослідження обставин кримінального провадження.

 

За результатами повного та всебічного судового розгляду, суд відмовив у задоволені заяви адвоката в інтересах начальника управління у справах національностей та релігій про відвід слідчої від участі в досудовому розслідуванні кримінального провадження.

 

Наразі тривають слідчі дії.

 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.