flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники суду обговорили зміни у законодавстві та щорічне оцінювання держслужбовців

11 листопада 2019, 18:13

Зважаючи на те, що 18 жовтня 2019 набули чинності важливі зміни до Закону України «Про запобігання корупції», а також розпочався період проведення оцінювання результативності службової діяльності держслужбовців, керівництво Вінницького міського суду Вінницької області ініціювало проведення круглого столу, аби покращити ефективність та чітко скоординувати роботу установи.

Модерували зустріч керівник апарату суду Неля Гудемчук та її заступники Руслана Федорова та Інна Рабчинська.

Так, Неля Гудемчук звернула увагу колег на нові правила декларування (у зв’язку зі змінами до Закону України «Про запобігання корупції»), відповідно до яких  розширено коло суб’єктів декларування. Тобто, тепер щорічну декларацію про доходи повинні подавати особи, що займають посади патронатної служби, визначені Законом України «Про державну службу» (помічники суддів, прес-секретарі).

Додатково, начальник відділу по роботі із персоналом Віта Старостіна зазначила, що згідно доповнених норм, які набудуть чинності з 1 січня 2020 року, членами сім’ї суб’єкта декларування тепер обов’язково є його діти до досягнення ними повноліття (лист Судової адміністрації України від 24.10.2019 «Про розширення кола суб’єктів декларування»).

Начальник відділу узагальнення судової практики, аналітично-статистичної роботи та надання інформаційних послуг Віта Алексейчук доповіла присутнім інформацію про те, що Нацiональний банк ухвалив рiшення про продовження до 12 сiчня 2020 року можливостi заповнення пари реквiзитiв у документах на переказ коштiв. Тобто, включно до 12 сiчня 2020 року банки прийматимуть до виконання документи, у яких заповнено або пара реквiзитiв «Код банку» та «Рахунок», або рахунок за стандартом IBAN, а з 13 сiчня 2020 року – виключно рахунок за стандартом IBAN.

Далі, присутні обговорили питання оцінювання результатів роботи державних службовців. Провідний спеціаліст відділу по роботі з персоналом Вікторія Смашнюк довела до відома список держслужбовців апарату Вінницького міського суду Вінницької області, які, відповідно до наказу керівника апарату суду від 24.10.2019 року №761-к «Про проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців Вінницького міського суду Вінницької області, які займають посади державної служби категорій «Б» і «В» у 2019 році» підлягають оцінюванню. Керівництво суду узгодило з колегами порядок проведення оцінювання, згідно якого державні службовці мають подати безпосередньому керівнику форму про результати виконання ними завдань, заповнену в частині опису відомостей щодо себе та займаної посади, досягнутих результатів у розрізі кожного визначеного завдання та строку його фактичного виконання. А в свою чергу, безпосередні керівники (начальник відділу, заступники керівника апарату суду, керівник апарату суду) мають провести оціночні співбесіди з державними службовцями, які займають відповідні посади та підлягають оцінюванню.

 

 

 Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області