flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід адвокату, яка підозрюється в отриманні неправомірної вигоди

08 листопада 2019, 17:16

Слідчий суддя Вінницького міського суду 8 листопада 2019 року розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу стосовно адвоката, яка підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Адвоката підозрюють в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 30 тисяч гривень для подальшої передачі коштів уповноваженій особі, аби та прийняла рішення про задоволення позовної заяви.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, слідчий суддя задовольнив клопотання та обрав підозрюваній запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів, із правом внесення застави в розмірі 160 тисяч 560 гривень.

Наразі тривають слідчі дії.

Адвоката підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст. 27, ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України, тобто пособництво в одержанні службовою особою неправомірної вигоди, за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб та поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Важливо: ч. 1 ст. 17 КПК України – особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області