flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Півсотні студентів за два тижні відвідали судові засідання у Вінницькому міському суді

04 листопада 2019, 12:21

За два останні тижні жовтня до Вінницького міського суду Вінницької області завітали близько півсотні студентів. Майбутні юристи 1, 3 і 4 курсів Вінницького аграрного університету, Вінницького торговельно-економічного університету та Вінницького кооперативного інституту залучились до юридичної практики.

Суддя-криміналіст Євген Бернада надав можливість майбутнім правознавцям відвідати судові засідання. Так, студенти були присутні на розгляді справи за обвинуваченням чоловіка у збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцях масового перебування громадян (ч. 2, ст. 307 Кримінального кодексу України). Майбутні правники на практиці побачили здійснення кримінального процесу, місце розташування учасників у залі, порядок звернення до судді, спілкування з ним та іншими учасниками тощо.

Розгляд завершився поданням прокурором клопотання про виклик свідка.

Друга справа, на якій були присутні студенти, стало кримінальне провадження проти двох чоловіків, які обвинувачуються у вчиненні розбою за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України).

Студенти наживо побачили як відбувається допит обвинувачених, дізналися про способи вивчення наданих сторонами доказів, з’ясування їх суті та вирішення суперечностей між ними, вивчили порядок комунікації учасників судового процесу.

Розгляд справи завершився тим, що суддя задовольнив клопотання прокурора щодо продовження запобіжного заходу обвинуваченим, а саме тримання під вартою.

В кінці заходів майбутні правники дякували за можливість отримати практичний досвід у суді та робили фото на пам’ять.

 

 

 

Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області.