flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вчиненні наїзду на жінку в центі міста Вінниці

11 жовтня 2019, 17:28

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області 11 жовтня 2019 року розглянув клопотання слідчого, у рамках досудового розслідування, про застосування запобіжного заходу стосовно 55-річного чоловіка, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Чоловіка підозрюють у тому, що 10 жовтня 2019 року, вранці, на вулиці Соборній у місті Вінниці, здійснив наїзд на жінку, яка переходила дорогу. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди потерпіла отримала тілесні ушкодження, від яких вже в лікарні померла.

При вирішенні питання про обрання запобіжного заходу, суд на підставі наданих сторонами кримінального провадження матеріалів, оцінив в сукупності всі обставини справи, у тому числі і те, що підозрюваний раніше не судимий, має позитивну характеристику за місцем проживання, працює, утримує тяжко хворого батька дружини, вину свою визнає, щиро каявся, одразу після ДТП допомагав лікарям транспортувати потерпілу до лікарні та був присутнім безпосередньо у медичному закладі, щоб надавати матеріальну допомогу.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, слідчий суддя обрав чоловіку запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту. Також, суд зобов’язав особу виконувати обов’язки, передбачені ч.5 ст.194 КПК України.

Наразі тривають слідчі дії.

Важливо: ч. 1 ст. 17 КПК України – особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області