flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловік, який вчинив серію крадіжок та шахрайство, за вироком суду проведе три роки за гратами

11 жовтня 2019, 14:53

Вінницький міський суд Вінницької області визнав винним раніше неодноразово судимого 37-річного громадянина Російської Федерації,  який обвинувачувався у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185 КК України (крадіжка), ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство).

Під час судового розгляду кримінального провадження  стало відомо, що у 2018 році чоловік з приміщення храму, в якому працював різноробочим, спочатку викрав дриль, а потім  шліф-машинку.

Після цього, чоловік не зупинився та продовжив реалізовувати свої злочинні умисли. Зокрема, він викрав мобільний телефон у власниці будинку, у якої тимчасово проживав, а через деякий час, попросив у неї 500 гривень, щоб, нібито, оплатити спожиті комунальні послуги, які витратив на власний розсуд.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав, щиро розкаявся та просив суд призначити йому міру покарання не пов’язану з позбавленням волі.

У свою чергу потерпілий – священик, у якого обвинувачений викрав інструмент, щодо міри покарання особі покладався на розсуд суду.

При обранні виду та міри покарання обвинуваченому суд врахував характер та ступінь суспільної небезпеки вчинених кримінальних правопорушень, систематичність їх вчинення, що відносяться до категорії злочинів середньої тяжкості, особу обвинуваченого, який раніше судимий, має на утриманні двох неповнолітніх дітей, наявність обставин, що пом`якшують (повне визнання вини, активне сприяння розкриттю злочину) та обставин, що обтяжують (рецидив злочинів) покарання. Так, суд дійшов висновку, що виправлення та запобігання вчиненню нових злочинів обвинуваченим не можливе без ізоляції його від суспільства, а тому з урахуванням ч. 1 ст. 70 КК України призначив особі покарання у виді трьох років позбавлення волі.

На даний час вирок іще не набув законної сили.

Довідково: ч. 2 ст. 185  КК України –  крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб. Карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк;

ч. 2 ст. 190 КК України – шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому. Карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Важливо: ч. 1 ст. 70 КК України –  при сукупності злочинів суд, призначивши покарання (основне і додаткове) за кожний злочин окремо, визначає остаточне покарання шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим або шляхом повного чи часткового складання призначених покарань.

 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.