flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок жінці, яка нанесла легкі тілесні ушкодження своїй колезі

27 вересня 2019, 12:11

Суддя Вінницького міського суду Вінницької області, сьогодні, 27 вересня 2019 року, визнав винуватою особу у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я або незначну втрату працездатності).

Під час судового розгляду кримінального провадження стало відомо, що у квітні 2017 року, після закінчення сесії міської ради, під час суперечки, яка виникла на ґрунті особистих неприязних відносин, жінка нанесла легкі тілесні ушкодження своїй колезі по роботі.

Допитана в судовому засіданні обвинувачена свою вину не визнала. 

В свою чергу, потерпіла суду пояснила, що конфлікт між ними виник через робочі питання, який переріс у бійку, у наслідок якої, вона отримала тілесні ушкодження.

Під час розгляду кримінального провадження були допитані свідки та експерти, які підтвердили слова потерпілої.

Проаналізувавши всі докази у їх сукупності, за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин кримінального провадження, керуючись законом, оцінивши кожний доказ з точки зору належності, допустимості, достовірності, суд дійшов висновку, що вина обвинуваченої у вчиненні інкримінованого їй злочині, повністю підтвердилася показаннями потерпілої, свідків, експертів, даними у судовому засіданні.

При обрані виду та міри покарання, суд врахував характер та ступінь суспільної небезпеки вчиненого кримінального правопорушення, що відноситься до категорії злочинів  невеликої  тяжкості, особу обвинуваченої, яка раніше не судима, має на утриманні малолітню дитину, відсутність обставин, що пом’якшують та обтяжують покарання.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, суд визнав винуватою жінку у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 125 КК України і призначив їй покарання у виді штрафу в розмірі 100 (ста) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1 700 грн.

На даний час вирок іще не набув законної сили.

Довідково: ч 2. ст. 125 Кримінального кодексу України – умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я або незначну втрату працездатності, –

карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до одного року, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області