flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд співпрацює з навчальними закладами заради позитивних змін в сфері правової освіти

22 квітня 2019, 09:51

Вінницький міський суд Вінницької області 19 квітня 2019 року в особі голови суду Андрія Михайленка підписав Договір про співробітництво з Вінницьким навчально-науковим інститутом Університету державної фіскальної служби України, в особі директора інституту – Олени Бойко. Предметом договору між Сторонами є проведення спільних організаційно-правових заходів щодо підготовки фахівців для роботи в судах, адже судочинство – це той правовий процес, якому потрібно навчатися грунтовно і відповідально.

 «Нове покоління правників формується вже сьогодні. Для нашої країни ця професія надзвичайно важлива, адже у цей час, коли відбувається процес розбудови правової держави в Україні, передусім на правників покладаються надії та завдання утвердження принципу верховенства права, вдосконалення українського законодавства, посилення правових гарантій захисту різних верств населення і підвищення правосвідомості та правової культури українців. Тому, зі свого боку, Вінницький міський суд Вінницької області долучається до створення практичної освітньої платформи для розвитку правової освіти» – зазначив голова суду Андрій Михайленко.

Після підписання договору, зустріч було продовжено у форматі правового брейн-рингу. Участь у інтелектуальній грі взяли дві команди студентів: «Фортуна» (команда дівчат) та «Податківці» (команда хлопців). Оцінювали правильність відповідей учасників брейн-рингу висококваліфіковане журі – голова Вінницького міського суду Вінницької області Андрій Михайленко, директор Вінницького навчально-наукового інституту Університету державної фіскальної служби України Олена Бойко та заступник начальника Головного управління ДФС у Вінницькій області Віктор Нижник.

За правилами, студенти відповідали на запитання за різними тематичними категоріями. Питання стосувалися історії права, чинного законодавства України, податкової справи. Також, гравці відгадували, що за предмет сховано у чорній скриньці. Під час підрахунку балів за кожен пройдений етап, глядачів розважали піснями. За підсумками 7 раундів журі визначили переможця правового брейн-рингу – команду «Фортуна».

Нагадуємо, що Вінницький міський суд Вінницької області вже співпрацює, в межах підписаних договорів, з п’ятьма вищими навчальними закладами міста Вінниці, з метою розвитку правової освіти молоді.

 

 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.