flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницький міський суд став унікальною освітньою платформою для молоді

03 квітня 2019, 16:59

Вінницький міський суд Вінницької області постійно допомагає майбутнім правникам закріпити теоретичні знання та оволодіти сучасними методами та формами організації роботи суду. Щоб студенти максимально ознайомилися із трудовими буднями суду, зрозуміли всю складність та важливість роботи правника, щотижня один із найбільших судів України відчиняє свої двері для молодого покоління юристів. Так, 2 квітня до суду одночасно завітали студенти-правники з Вінницького відділення Ірпінського державного коледжу економіки і права та Вінницького торгівельно-економічного інституту КНТЕУ. Проводила західи прес-секретар суду Каріна Тарасова.

Під час екскурсії студенти, які прийшли до суду вперше, спочатку ознайомилися із історією становлення Вінницького міського суду, нормативними документами, організацією діловодства суду і розподілом обов’язків між працівниками. Молодь побувала у відділі прийому та реєстрації (канцелярії), архіві, залах судових засідань та побачили роботу спеціальної системи захисту свідків. Також, майбутні правники дізналися про особливості роботи секретаря судового засідання, помічника судді та суддів.

Крім того, студенти-правники ознайомились із можливістю проведення судових засідань у режимі відеоконференції, відправки учасникам процесу процесуальних документів та повісток в електронному вигляді в рамках проекту «Електронний суд» та направлення повісток у вигляді SMS-повідомлень, оформленні матеріалів справ.

Молодь з ВТЕІ КНТЕУ, яка вже неодноразово відвідувала Вінницький міський суд, побувала в судовому засіданні під час якого, суд розглядав матеріали кримінального провадження за обвинуваченням чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення – умисного убивства. Так, студенти були присутніми під час допиту свідків по даній справі.

Ініціюючи такі освітні заходи, керівництво суду сподівається, що досвід, набутий студентами під час таких екскурсій стане їм у майбутньому надійною платформою для професійного зростання.

 

 

 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.