flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визнав винними трьох чоловіків, які вчинили розбій та умисне вбивство

22 березня 2019, 19:14

Вінницький міський суд Вінницької області 21 березня 2019 року оголосив вирок трьом чоловікам, які вже неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності. Суд визнав винуватими двох чоловіків у вчиненні розбою за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст. 187 Кримінального кодексу України) та призначив їм покарання у виді 12 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна. Третю особу, 47-річного чоловіка, який обвинувачувався у вчиненні умисного вбивства та розбою (ч.4 ст. 187, п.6 ч.2 ст.115 ККУ), засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. Одночасно, суд стягнув із останнього на користь дружини потерпілого 25100 гривень у відшкодування завданої злочином матеріальної шкоди та 200 тисяч гривень – моральної.

В судовому засіданні обвинувачені вини у вчинені інкримінованих їм злочинів не визнали.

Разом з тим, всебічно оцінивши та проаналізувавши обставини справи, показання обвинувачених, свідків та всі докази в їх сукупності, суд дійшов висновку, що винуватість чоловіків повністю підтвердилася в ході судового розгляду.

Нагадуємо, що вночі, 3 травня 2017 року, в замостянському районі міста Вінниці, троє осіб вчинили розбійний напад на чоловіка, який будучи напідпитку повертався з роботи із заробленими коштами в сумі 2 тисяч гривень. В результаті нападу, потерпілий отримав забійні та колото-різані рани, від яких помер на місці події. Після вчиненого, правопорушники забрали сумку з коштами та утекли.

Зазначимо, що вирок суду законної сили не набрав.

 

 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.