flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колегія суддів продовжила запобіжний захід жінці, яка підозрюється у шахрайстві

06 березня 2019, 17:15

6 березня 2019 року колегія суддів Вінницького міського суду Вінницької області у складі Василя Антонюка, Миколи Сичука та під головуванням Руслана Каленяка призначила кримінальне провадження до судового розгляду та задовольнила клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу відносно 51-річної жінки, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального Кодексу України – шахрайство.

За версією слідства, підозрювана, реалізовуючи свій злочинний умисел, з корисливих мотивів, під приводом зняття порчі з сім’ї потерпілої, почала переконувати останню про проведення відповідних ритуалів. Так, після вищезазначеної розмови 51-річна жінка заволоділа грошовими коштами та прикрасами на загальну суму більше 5 мільйонів гривень.

У судовому засіданні прокурор вважав за можливе призначити судовий розгляд у кримінальному провадженні у відкритому засіданні, здійснювати його колегіально, а також просив продовжити строк тримання під вартою на 60 днів. Клопотання мотивував тим, що обвинувачена не має постійного місця проживання, єдиним джерелом її існування є вчинення злочинів, може ухилятися від суду, існують ризики, передбачені ст. 177 КПК України – мета і підстави застосування запобіжних заходів.

Підозрювана та її захисник відносно призначення справи до судового розгляду не заперечували. У свою чергу, захисник 51-річної жінки заявив клопотання про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт у нічний період доби.

Дослідивши матеріали клопотання, вислухавши думку учасників судового процесу, суд призначив кримінальне провадження на підставі обвинувального акту до судового розгляду та продовжив строк тримання під вартою підозрюваній на 60 днів.

 

 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області