flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницький міський суд продовжує проводити інформативні зустрічі з учнями 4-их класів

06 березня 2019, 17:09

Вінницький міський суд Вінницької області продовжує проводити пізнавальні просвітницько-правові зустрічі для підростаючого покоління на тему «Правова свідомість дитини – гідне майбутнє країни». Мета вищезазначеного тренінгу – формування у дітей поваги до Закону і Права, почуття відповідальності за свої вчинки, громадянської позиції та розуміння важливості дотримання конституційних та правових норм у повсякденному житті.

Так, 5 березня 2019 року заступник керівника апарату Руслана Федорова завітала до дітлахів 4-их класів Комунального закладу «Навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа I-III ступенів – гімназія №2 Вінницької міської ради», які щирими та радісними посмішками зустріли гостю. Традиційно, на початку зустрічі Руслана Вікторівна розповіла присутнім історію одного із найбільших судів України. Також діти дізнались про важливу і відповідальну роботу судді та кожен символ судочинства, зокрема: Феміду, молоток судді, мантію і жовто-блакитну стрічку з тризубом та написом «суддя».

Далі заступник керівника апарату згадала історію права. Дітлахи мали змогу поринути у світ минулого та дізнатись цікаві факти тих часів: «У середні віки відбувались регулярні судові процеси над тваринами. Наприклад осел, який нахабно з’їв на чужому городі листя салату, був засуджений до позбавлення вуха» – наголосила Руслана Вікторівна.

До того ж, гостя звернула увагу учнів на «суд Лінча» – самосуд, який відбувався в ті часи: «Сьогодні діти також іноді вдаються до вчинення самосуду. Будь-яка бійка чи образа іншої дитини  подібні до лінчування – самосуду. Оскільки в таких випадках діти діють самовільно, не маючи жодного права на це. Зараз таке явище має назву «булінг» – постійне залякування, знущання, агресивне переслідування одного з членів компанії.».

Наступним етапом пізнавальної зустрічі стала розвиваюча гра. Дітлахи мали можливість переглянути декілька роликів відомих мультфільмів та визначити, який саме правопорушення вчинив герой. Так, завдяки своїй уважності, діти досить швидко давали правильні відповіді.

Також, під час просвітницько-правового тренінгу, учні дізнались про рейтинги країн за рівнем якості життя. Лідерами вищезазначеного списку стали такі країни як: Норвегія, Швейцарія та США, а вкінці опинились – Афганістан, Гандурас, Нігер. Окрім цього, Руслана Федорова звернула увагу дітлахів на штрафи, які можна отримати, вчинивши правопорушення.

Наостанок цікавої зустрічі заступник керівника апарату продемонструвала та розповіла про таку країну, як Сінгапур. Діти із захопленням спостерігали за тим, як вона розвивалась і виглядає на даний час.

Наприкінці, усі учні 4-их класів подякували Руслані Вікторівні за такий чудовий та інформативний виступ гучними оплесками та щирими посмішками.

 

 

 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області