flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід ще одному службовцю, який підозрюється в хабарництві

15 лютого 2018, 17:04

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області 15 лютого розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу щодо начальника одного із відділень поліції ГУ НП у Вінницької області, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 (одержання хабара)  КК України.

За результатами досудового розслідування стало відомо, що 37-річний підозрюваний спільно із першим заступником керівника однієї із місцевих прокуратур Вінницької області та ще двома особами вимагали та отримали хабар в розмірі 3 тисяч доларів США, за непритягнення громадянина до кримінальної відповідальності.

Дослідивши матеріали клопотання та вислухавши учасників кримінального провадження суд прийшов до висновку застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Одночасно суд визначив заставу в розмірі 140960 гривень, при внесенні якої дана особа зобов’язується виконувати обов’язки, передбачені ст.194 КПК України.

Нагадуємо, що сьогодні ж, 15 лютого 2018 року, суд задовольнив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо першого заступника керівника однієї із місцевих прокуратур Вінницької області.

Довідково: ч.3 ст. 368 КК України Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище,- карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.