flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Охоронника взято під варту за підозрою у вбивстві

07 лютого 2018, 14:48

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області 7 лютого 2018 року розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно 59-річного жителя села Шендерівка Липовецького району, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України.

В рамках досудового розслідування стало відомо, що на території одного з фермерських товариств, де  підозрюваний працює охоронником, знайшли мертвого 54-річного чоловіка. Тіло з ознаками насильницької смерті виявив місцевий житель у старому неробочому автобусі, після чого зателефонував до поліції. Так, особу, причетну до вбивства чоловіка було встановлено та затримано. Ним виявився 59-річний сторож, з яким потерпілий вночі розпивав спиртні напої. Так, під час застілля між товаришами виник конфлікт, який закінчився 7 ножовими пораненнями, що й спричинили смерть 54-річного чоловіка.

Так, у судовому засіданні підозрюваний у скоєному каявся, а його адвокат просив суд застосувати до нього домашній арешт.

Вивчивши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, строком на 60 днів.

Наразі тривають слідчі дії.

Довідково: ч.1 ст.115 КК України –  вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині,– карається позбавленням волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.