flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей для майбутніх служителів Феміди

05 лютого 2018, 15:52

В черговий раз Вінницький міський суд Вінницької області зустрічає гостей в рамках заходу «День відкритих дверей». У новому році першими учасниками комунікаційного заходу стали студенти першого курсу факультету менеджменту і права Вінницького національного аграрного університету.

Зустрічали майбутніх правників заступник керівника апарату Руслана Федорова та прес-секретарі суду. «Ми раді Вас вітати в одному із найбільших судів України. Саме в нашому суді першої інстанції розпочинається судовий процес із захисту прав та законних інтересів громадян» – розпочала розмову Руслана Вікторівна. Далі в одному із залів суду, Світлана Біліченко розповіла студентам про історію будівлі суду та ознайомила присутніх із етичними та процесуальними нормами поведінки у приміщені суду. В свою чергу Каріна Тарасова проінформувала присутніх про засади роботи судді, його помічника та секретаря, про процедуру формування та впорядкування справ. Студентам продемонстрували клітку нового зразка – скляне загородження, яке відокремлює підсудних від складу суду й присутніх громадян.

 

  

  

По тому, учасники ознайомилися з роботою відділу прийому та реєстрації (канцелярія), де першокурсники дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в  автоматизованій системі документообігу суду. «Суддя розглядає справи, розподілені йому програмою.  На розподіл судових справ між суддями не може впливати бажання судді чи будь-які інші особи» – наголосила Руслана Вікторівна.

Найцікавішим моментом для майбутніх правників в межах організованого заходу стало відвідання чотирьох судових засідань, в яких розглядались адміністративний матеріал відносно неповнолітньої особи та обвинувальні акти у кримінальних провадженнях щодо осіб, які підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. ст. 185 (крадіжка), 190 (шахрайство), 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. Таку можливість для студентів надав суддя Руслан Каленяк до компетенції якого віднесено розгляд кримінальних проваджень. Крім того, Руслан Анатолійович поділився із першокурсниками власним досвідом розгляду резонансних справ, розповів про зміни в чинному законодавстві та те, як вони впливають на роботу судді. Наприкінці розмови суддя закликав студентів ретельно вивчати та неухильно дотримуватися законів, адже в сучасному світі це необхідність для кожної свідомої людини, а для майбутніх служителів Феміди – особливо.

На завершення учасники заходу висловили щирі слова вдячності організаторам за зустріч та подякували судді-криміналісту Руслану Каленяку за змістовну бесіду і можливість побувати у судовому засіданні.

  

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.