flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За сприяння діяльності терористичної організації – найвища міра запобіжного заходу

09 січня 2018, 09:43

Вінницький міський суд Вінницької області розглянув клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо 59-річної донеччанки, яка підозрюється у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.

В рамках досудового розслідування встановлено, що учителька хімії з міста Констянтинівка Донецької області упродовж періоду з листопада до грудня 2017 року сприяла діяльності терористичної організації «Донецька народна республіка». Підозрювана збирала розвідувальну інформацію щодо позицій, дислокацій, чисельності, маршрутів пересування, засобів Збройних Сил України та інших військових формувань України, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції та систематично передавала із власного мобільного телефону отримані дані співробітнику «гарячої лінії» так званого «МГБ ДНР».

У судовому засіданні прокурор клопотання слідчого підтримав та зазначив, що жоден із м’яких запобіжних заходів не може запобігти доведеним під час розгляду ризикам, оскільки підсудна підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину. Разом з тим, адвокат підозрюваної просив відмовити у доведенні клопотання.

Дослідивши матеріали справи суддя задовольнив клопотання та застосував до 59-річної жінки запобіжний захід у вигляді тримання від вартою строком на 60 днів.

Наразі триває слідство.

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.