flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Грабіжників, які погрожуючи битою відбирали у перехожих мобільні телефони, взято під варту

23 листопада 2017, 14:19

23 листопада 2017 року Вінницький міський суд Вінницької області розглянув клопотання слідчих про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо двох осіб, які підозрюються у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.187 (розбій) КК України.

Відомо, що 20 листопада 2017 року двоє молодиків у стані алкогольного сп’яніння, прихопивши з собою дерев’яну биту, розгулювали вулицею Блока. В результаті такої «прогулянки» двоє пересічних вінничан залишились без мобільних телефонів. Одразу після пограбування потерпілі звернулися до поліції, які і затримали підозрюваних неподалік від вчинення злочину. Ними виявилися вінничани, які неодноразово притягувалися до відповідальності за аналогічні злочини.

У судовому засіданні адвокати правопорушників просили суд застосувати більш м’яку міру запобіжного заходу – домашній арешт. Підозрювані думку адвоката підтримали.

Розглянувши матеріали клопотання, слідчий суддя застосував до двох зловмисників запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, без можливості застави.

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.