flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За шахрайство в особливо великих розмірах одесита взято під варту з заставою у 25 мільйонів гривень

21 листопада 2017, 12:08

Вінницький міський суд Вінницької області 20 листопада 2017 року розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно 24-річного одесита, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах).

З матеріалів справи встановлено, що за попередньою змовою у червні 2017 року група осіб, у цьому числі і підозрюваний, у Вінниці створили товариство з обмеженою відповідальністю – ІТ-компанію. З моменту заснування за допомогою рекламних акцій компанія залучала осіб до здійснення вкладів коштів на електронні рахунки товариства під виглядом інвестицій в розвиток ІТ-технологій та в операції з крипто валютами.  Разом з тим, клієнтам обіцяли щомісячний прибуток у розмірі 17-20% від вкладеної суми. Окрім цього, для прикриття злочинного бізнесу  на сайті компанії усім вкладникам було відкрито особисті електроні кабінети, на яких кожен міг бачити інформацію стосовно вкладеної ним суми та нарахованих відсотків. Так, за чотири місяці роботи на електронні рахунки псевдо ІТ-компанії ряд осіб перерахували кошти на загальну суму 203524608 гривень.

Розглянувши матеріали кримінального провадження слідчий суддя застосував до правопорушника запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Одночасно, суд визначив заставу у розмірі 25000000 гривень, у разі внесення якої, підозрюваний зобов’язується виконувати обов’язки, передбачені ч.6 ст.194 КПК України.

Наразі тривають слідчі дії.

 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.