flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

19-річного водія, який збив на смерть вінничанина взято під варту

20 листопада 2017, 14:27

Вінницький міський суд Вінницької області 20 листопада 2017 року розглянув клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо водія, який підозрюється у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України (порушення прaвил безпеки дорожнього руху aбо експлуaтaції трaнспорту особaми, які керують трaнспортними зaсобaми, що спричинило смерть потерпілого).

За результатами досудового розслідування стало відомо, що 17 листопада 2017 року водій автомобіля «Ford Scorpio» нa перехресті вулиць Київськa – Б. Ступки міста Вінниця збив на смерть чоловіка та зник з місця злочину. Від отримaних ушкоджень 56-річний потерпілий зaгинув миттєво. Очевидці аварії викликали працівників поліції та надали їм прикмети автомобіля, який причетний до загибелі людини. За кілька годин після дорожньо-транспортної пригоди працівники поліції знайшли автівку та невдовзі, затримали  і її водія. Ним виявився 19-річний вінничанин.

У судовому засіданні захисник підозрюваного зазначив, що обвинувачений злочин вчинив неумисно, а з місця пригоди втік через те, що був у стані афекту. Крім того, адвокат просив суд застосувати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Підозрюваний думку адвоката підтримав.

Розглянувши матеріали клопотання, слідчий суддя застосував до 19-річного водія запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Наразі тривають слідчі дії.

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.