flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За завантаження та розповсюдження дитячої порнографії вінничанина взято під варту

13 листопада 2017, 13:00

13 листопада 2017 року Вінницький міський суд Вінницької області розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно вінничанина, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) КК України.

В рамках дoсудoвого рoзслiдувaння було встaнoвлeнo, щo вкaзaний злoчин вчинив 36-річний житeль мiстa Вiнниця, який, пeрeбувaючи зa мiсцeм свoгo прoживaння через спеціальне програмне забезпечення завантажував та розповсюджував відеофайли з ознаками дитячої порнографії за допомогою всесвітньої мережі Інтернет. Відомо, що підозрюваний за пeрioд з жoвтня 2015 пo сiчeнь 2017 рoкiв розповсюдив понад 1000 відео.

Розглянувши матеріали клопотання, слідчий суддя ухвалив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 58 днів та затримати його в залі суду, одразу після проголошення даної ухвали суду. Одночасно суд визначив заставу в розмірі 134720 гривень,  у разі внесення якої обвинувачений зобов’язується виконувати обов’язки, передбачені ч.7, ст.194 КПК України.

Наразі триває досудове розслідування.

 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.